in Affiliatemarknadsföring

Statusrapport #1

Mina nyårslöften börjar ta fart, och ett av mina löften var ökad transparens med vad jag gör. Visst finns det en liten risk i att vara allt för transparent, speciellt inom affiliatemarknadsföringen, men det är en risk jag får ta. Mina sökord är trots allt inte jättevanliga eller några guldgruvor.

Här kommer i alla fall en statusrapport över vad jag håller på med, med lite anknytning till mina nyårslöften.

Apping

Bild på iPhone med applikationen HH Kontakt Den 14e Januari (efter bara två dagar för review hos Apple) släppte vi vår första publika iPhone-applikation, HH Kontakt. HH Kontakt är resultatet av ett litet samarbete mellan Apping och Högskolan i Halmstad och är helt enkelt en adressbok över alla anställda på högskolan. Mycket användbart för de anställda, men även för vissa studenter. Beställare var Högskolan i Halmstad och applikationen blev vårt första ”sälj”.

Under veckan hoppas vi även kunna släppa UniSchema, men det får ni nog läsa om i nästa statusrapport.

Konstfeber

Konstfeber.se – värdering av konst passerade precis 1000-gränsen för antal besök senaste 30 dagarna. Och detta är utan någon annonskampanj över huvud taget. Rekord! Anledningen till en så fin utveckling ligger troligtvis i att Konstfeber har börjat ranka relativt bra på några av sveriges största konstnärsnamn. Som resultat av detta har jag fyllt på med mer information för konstnärerna Anders Zorn, Bruno Liljefors och Jenny Nyström. Mer content och för fler konstnärer är på väg.

Kurva över konstfebers utveckling senaste månaden

Under månaden har 32 värderingsförfrågningar skickats in, vilket resulterar i ca 3% konvertering. Detta är rätt bra med tanke på att mängden värderingsförfrågningar under jul och nyår låg så gott som helt stilla och endast någon enstaka konvertering skedde under den tiden. Kollar man hur konverteringsgraden har varit de senaste två veckorna så ligger den runt 5%.

För att öka konverteringsgraden har jag planerat att strukturera om värderingssidan för att få den att se lite mer seriös och exklusiv ut. Här kan jag nog rätt enkelt öka konvertingsgraden med några procent.

Jag har även börjat fundera på att lägga in lite reklam på konstnärssidorna, men är så sjukt osäker. Att kasta in reklam på sidan kan dra ner helhetsintrycket samt minska antalet konverteringar. Jag ska analysera lite mer i Analytics för att se hur konverteringsgraden ser ut från konstnärssidorna och sedan ta beslut utifrån det.

Affiliatemarknadsföring

Stabilt-webbhotell.nu
Jag har tagit tag i affiliatemarknadsföringen och Stabilt-webbhotell.nu – stabilt webbhotell börjar ranka bra på just ”stabilt webbhotell” (i skrivande stund en sida på plats 4 och en på plats 5). Jag vet att nya sidor gärna ligger och guppar högt under första månaden eller så och är beredd på att åka ner en bit lite då och då, men det är i alla fall en bra start. Hittills inga sales, men det är väl kanske att hoppas på för mycket efter så kort tid och bara halvvägs upp på förstasiden. Skam den som ger sig!

Skärmkalibrator.se
Skärmkalibrator är ett nytt litet sidoprojekt om skärmkalibrering och allt runtomkring. Har kastat ihop rätt bra med content och är relativt nöjd med On-site-optimeringen. Det är länkbygge som gäller nu och sedan fortsätta fylla på med bra content. Om sidan börjar få tillräckligt med besökare ska jag försöka bli affiliate för exempelvis ScandinavianPhoto och på så sätt hoppas få lite sales på kalibreringsverktyg.

Halluxvalgus.nu
Under helgen bestämde jag mig för att skrota gamla Hallux valgus som egentligen bara var en klassisk affiliate-sida. I stället tänkte jag nu försöka skapa något målgruppen kommer tillbaka för. Och vad passar då bättre än en *trumvirvel* community! Ja, det gamla fula buzz-ordet community. Väldigt nishad community, men efter lite spanande ser det ut att vara relativt populärt att i alla fall skriva om sina operationer.

Jag drog helt enkelt in Buddypress och på några minuter rullade en liten community. Med lite modifikationer ersattes Buddypress fula forumlösning med en aningen bättre lösning och nu är sidan redo för medlemmar. Har lite planer på att även tillåta användarna att skapa egna bloggar. Länkbygge pågår för fullt.

Så, fullt ös helt enkelt!

 • http://emmabrunnfors.se Emma

  nice med konstsidan! hoppas den blir fet!

  • http://blog.proliit.se/ Amnell

   Klart den blir fet ;) Med lite mer jobb så BAM!

 • http://thecloudhost.se/ Stefan Johansson

  Jag tycker det är bra med transparens. Försöker själv att uppvisa transparens i det jag gör.
  Hoppas det går bra med dina affiliateprojekt!

 • http://nabillionaire.se Nabil El Alaoui Sossey

  Det är bra med transparens. Det gör ens blogg mycket mer intressantare! :)

  • http://blog.proliit.se/ Amnell

   Eller hur. Man vill ju se transparens hos andra, och då får man väl visa lite transparens själv tänkte jag :)

 • http://seojournalen.info SEOjournalen

  Hahba, communitys fungerar alltid kanon då de oftast sprider sig väldig enkelt och viralt.