in Affiliatemarknadsföring

Mål för 2011

Nytt år, nya planer. I år ska jag strukturera upp några mål som jag ska sikta mot att nå. Året 2011 är året då det gäller; året då jag, efter 6 år av eftergymnasial utbildning, slutar mina studier. Det är helt enkelt året då jag ska börja tjäna pengar i stället för att låna pengar av CSN. Så, här är mina mål för 2011.

Få Apping att lyfta som företag och bli vinstdrivande

Jag har tidigare skrivit lite om mitt förtag Apping – Apputvecklare som jag driver tillsammans med Martin Öhman. Vi arbetar med webb- och iPhoneutveckling med ena foten i egna projekt och andra foten i konsultjobb. Målet under 2011 är att i slutet av Juni börja kunna ta vinst i form av lön som kan hålla oss båda flytande och på så sätt kunna fortsätta driva Apping i den riktning vi vill.

Ta tag i mina domäner

Jag äger ett antal domäner av varierande kvalité. Allt för många av dessa står bara och dammar och har inget innehåll alls. Så jag känner verkligen att jag måste tag i dem. Målet under 2011 blir således att använda minst 90% av alla domäner jag äger. Domäner jag inte kan fylla med vettigt innehåll ska säljas eller slängas.

Öka trafiken på Konstfeber

Jag har tidigare skrivit lite om Konstfeber och lite kort beskrivet är det en sida/tjänst som riktar sig till konstintresserade och personer som vill få sin konst värderad. Konstfeber arbetar med att värdera konst, och helt gratis är det dessutom. Jag vill ha mer trafik till konstfeber, mer konverteringar och fler sälj. Mitt mål med konstfeber under 2011 är att öka antalet besökare från ca 30 unika per dag till 100 unika per dag och öka konverteringsgraden på värderingsförfrågningar från ca 4% till 10%. Dessutom har jag som mål att tjäna 50.000:- på konstfeber under 2011. Inga problem säger jag. Går det bra med Konstfeber så funderar jag dessutom på att lyfta in det som ett projekt i Apping, så att jag kan lägga mer tid på det.

Göra Domainz ännu bättre

Jag är delägare av projektet Domainz.se och arbetar mycket med webbutvecklingen och det grafiska. Under 2011 har jag som mål att göra domainz till det självklara valet för alla som vill ha koll på sina domäner. Ett lite luddigt mål kanske, så bättre mätvärden är: 1200 medlemmar40.000 unika domäner och någon grad av ekonomisk avkastning. Dessutom ska fler funktioner till, mer loggning och mer statistik för alla medlemmar, men det är ju å andra sidan självklara mål.

Arbeta mer med affiliatemarknadsföring

Jag har under 2010 börjat leka lite med affiliatemarknadsföring. I dagsläget har jag tre aktiva affiliatesidor; hyra skidorhallux valgus och nu senast stabilt webbhotell. Jag är rätt färsk affiliatemarknadsföring och att fylla mina sidor med relevant innehåll och relevanta annonser, men jag har som mål att i slutet av 2011 kunna tjäna 1000:- i månaden på affiliatemarknadsföring. Kanske är det ett lågt mål, men samtidigt känns det som ett mål jag skulle kunna nå.

Bli mer aktiv i sociala medier

Nu när jag slutar mina studier och påbörjar min affärskarriär måste jag se till att ta vara på mitt kontaktnät och fortsätter bygga på mitt personliga varumärke. För att lyckas med detta ska jag blogga mer, dela med mig av mina erfarenheter samt vara mer aktiv på Twitter och Linkedin.

Arbeta mer med Google Analytics

Jag har alltid haft google analytics igång på mina sidor, dock har jag sällan ställt in mål samt analyserat datan i någon högre grad. Mitt mål är helt enkelt att under 2011 bli riktigt vass på google analytics. Svårt att mäta, men det får väl bli en väldigt subjektiv bedömning.

Vara öppen med mina resultat

För att få fart på målen och mig själv har jag planerat att öka transparensen i allt jag gör som rör målen ovanför. Jag ska försöka blogga mer om alla resultat, strategier, inkomster och utgifter. Vem vet, kanske blir någon inspirerad.

Så, där har vi dem. Mina mål för 2011. En rätt bra lista måste jag säga. Dags att uppfylla mål!