in Webbutveckling

Git GUI för Mac? Här har du Tower!

Äntligen! Jag måste bara säga det en gång till, ÄNTLIGEN! Tidigare har jag arbetat med både Git och SVN för att versionshantera mina projekt. När jag har suttit SVN har jag använt mig av det alldeles utmärkta programmet Versions för få ett smidigt GUI. När jag har suttit med Git har jag däremot varit tvungen att harva i terminalen, något jag inte alltid diggar fullt ut om det gäller annat än git push/pull. Det har funnits några GUI-verktyg för Git, men inget har varit lika bra (eller ens i närheten så bra) som Versions…tills idag.

Idag snubblade jag över Tower som är ett GUI för Git och som har Versions som förebild. Helt jäkla underbart. Det är snyggt, snabbt och enkelt och man känner verkligen att de har inspirerats av Versions. Tower är för tillfället i gratis publik beta och hittills har det funkat helt utmärkt.

Screenshot på Git Tower som visar commits

Underbart att se commits, vilka filer som commitats och även kunna se diff ♥ (och ja, det är en felstavning i commit-meddelandet)

Det blev ett snabbt tips i stället för en längre recension, men det får duga. Använder ni Git och känner att ni inte har full koll och kontroll ute i terminalen, passa på att testa Tower.