in Entreprenörskap

Mina projekt: Konstfeber

Jag har funderat ett bra tag nu på att börja presentera de olika projekt jag arbetar med. Jag tänkte att det kunde vara intressant både för er läsare, men även för mig själv i form av potentiell feedback etc. Att presentera mina olika projekt skulle även kunna ge mig öppningar till nya kontakter samtidigt som det skulle kunna ge mig lite eld i baken. Jag tänkte börja presentera mitt egna lilla projekt, Konstfeber:

Konstfeber är ett projekt som jag startade runt mars 2010. Jag var less på att jag så ofta påbörjade projekt men aldrig slutförde dem. Den här gången hade jag bestämt mig för att påbörja ett projekt och se till att lansera tjänsten senast en vecka efter projektstart.

Grundtanken var att skapa en konstnärsdatabas över Sveriges största konstnärer. Tillsammans med foton på konstverk och lite kort information om konstnären hoppades jag kunna skapa något som både genererade trafik och samtidigt var av värde för besökarna.

Efter några dagar av utveckling såg jag att det fanns en potentiell marknad i att erbjuda gratis värdering av konst via nätet, så jag skapade även en värderingstjänst där användare snabbt skulle kunna ladda upp foton på sina konstverk och gratis få dem värderade av experter inom svensk konst.

Som jag skrev så hade jag som mål att lansera tjänsten senast en vecka efter projektstart. Redan två dagar in i projektet låg Konstfeber.se ute och rullade för fullt. Helt klart ett personligt rekord. Anledningen till varför det gick så snabbt kan nog kortfattat summeras i mitt val av plattform; WordPress. I och med wordpress stora utbud bland plugins och teman kunde jag rätt kvickt få upp en tjänst som kunde presentera konstnärer och konstverk samt möjlighet för besökare att ladda upp foton för värdering.

Nu har Konstfeber rullat i ca 8 månader, och trots minimal marknadsföring och nästan enbart on-site SEO har jag fått rätt bra placeringar på relevanta sökord samt totalt 4.000 besök, 15.000 sidvisningar och totalt 150 värderingsförfrågningar. I dagsläget skulle jag uppskatta att jag får in lite mer än en värderingsförfrågan om dagen. Tyvärr har ingen värderingsförfrågan gått vidare till ett avslutat sälj, men det är några på g.

I dagsläget är det enbart min far som värderar de objekt som kommer in, men målet är att i framtiden öppna upp för fler konsthandlare och på så sätt göra Konstfeber till ett självklart val för såväl konsthandlare och privatpersoner. Jag har lite planer på att ta in Konstfeber som en del av det bolag jag nyligen har startat tillsammans med en god vän, och hoppas därigenom få lite tid över att vidareutveckla min idé, fylla på med innehåll samt eventuellt knyta an fler konsthandlare.