in Webbdesign

Jag är en Thesis(er)?

Efter en massa velande har jag äntligen köpt det überpopulära wordpress-temat Thesis.

Thesis verkar vara det självklara valet för den avancerade bloggaren och efter lite testande förstår jag varför. Det är ett ruskigt smidigt tema, speciellt med alla sköna hooks, bra SEO-egenskaper och ren HTML/CSS. För tillfället håller jag på att migrera över mina favoritelement från gamla designen till Thesis, och det går riktigt smidigt måste jag säga.

Thesis kostar för tillfället $87 (ca 627kr) för en blogg. Har du fler än en blogg du vill använda thesis på kan du antingen köpa ”Developer”-paketet på en gång för $164 eller uppgradera från baspaketet för $77. Då får du ta bort footern från temat och du får använda temat hur många gånger du vill på de domännamn du äger.

Så, är Thesis värt pengarna?

Ja, lätt! Är du helt okunnig inom HTML/CSS kan du snabbt få till en snygg och ren design, samtidigt som du som avancerad webbdesigner lätt kan skapa något unikt.

Thesis Theme for WordPress: Options Galore and a Helpful Support Community

 • http://omtvserier.se/ Stefan

  Jag gillade Thesis riktigt mycket till en början men efter ett tag börjar man tyvärr inse dess begränsningar. I nuläget har jag ett par olika sajter med temat (däribland omTVserier.se) men där tvingades jag gå in i källkoden i Thesis-biblioteket för att få den som jag ville.

  Vill man modifiera temat kraftigt så är det smidigare att ta ett gratistema och bygga om men för den som inte vill spendera särskilt mycket på att modifiera så kan man få en fullt acceptabel design med några enkla knapptryckningar.

 • http://blog.proliit.se/ Amnell

  Men blir det inte minst lika mycket att göra om man ska modifiera ett annat befintligt tema? Visst, du får koll på dina egna funktioner, men det blir ju lätt en massa jobb om du ska lägga in allt manuellt i ett tema.

  Visst kan jag se fördelar och nackdelar med båda, och självklart finns det inget tema som är byggt för att enkelt klara av en massa förändringar :)

  Hade varit intressant att veta vad som krävde ändringar i källkoden för Thesis.

 • http://blog.proliit.se/ Amnell

  Men blir det inte minst lika mycket att göra om man ska modifiera ett annat befintligt tema? Visst, du får koll på dina egna funktioner, men det blir ju lätt en massa jobb om du ska lägga in allt manuellt i ett tema.

  Visst kan jag se fördelar och nackdelar med båda, och självklart finns det inget tema som är byggt för att enkelt klara av en massa förändringar :)

  Hade varit intressant att veta vad som krävde ändringar i källkoden för Thesis.

 • http://omtvserier.se/ Stefan

  Problemet uppstod när man ville ändra utformningen på inlägg. I fallet med omTVserier så har jag två sidebars på förstasidan, följt av en på inläggssidorna. Överlag så blir det svårt när vill genomföra större modifieringar som ”bryter” den grundläggande layouten.

 • http://omtvserier.se/ Stefan

  Problemet uppstod när man ville ändra utformningen på inlägg. I fallet med omTVserier så har jag två sidebars på förstasidan, följt av en på inläggssidorna. Överlag så blir det svårt när vill genomföra större modifieringar som ”bryter” den grundläggande layouten.