in Marknadsföring

8 motiv du måste använda på ditt företags hemsida

Idag satt jag och letade efter lite gratisbilder till ett projekt jag håller på med för tillfället. Direkt slog det mig hur många klassiska kliché-motiv det finns och hur vanligt det är att de används. Speciellt på hemsidor för företag.

Här är min lista på de 8 mest klassiska kliché-motiven man kan ha på en företagshemsida:

1. Den lyckliga Callcenter-kvinnan

En total klassiker. Hon jobbar i någon telfonväxel, helpdesk eller som sekreterare och hon är överlycklig att få hjälpa just dig.

2. En näve jord och en liten växt

Det finns ingenting som gestaltar tillväxt och förmåga att förvalta så som en ensam växt i en näve jord. Priceless.

3. Ett stadigt handslag

Nu snackar vi! Det här är seriöst. Företaget har ett gäng stora kunder och stora uppdrag. Anlita oss så ger vi dig det du behöver, det skakar vi hand på!

4. Gruppbilden framför datorn

Det finns inte mycket som klår en bild på några personer som tillsammans tittar på en datorskärm och skrattar åt något otroligt intressant. Snacka om ett team!

5. Jordklotet

Jobbar man internationellt kan man enklast visa det med ett jordklot. Det får gärna vara av glas och bli belyst med någon skön färg.

6. Positiva kurvor

Oavsett om man arbetar med ekonomi är det alltid bra att visa att det man erbjuder kommer leda till ekonomiska fördelar. Alla förstår sig inte på statistik, men en uppåtgående kurva är svår att ifrågasätta. Det ser helt enkelt bra ut.

7. Gruppbilden

Den klassiska gruppbilden där alla är klädda i finkläder. Chefen är viktigast så han står oftast längst fram eller i mitten. Det är trots allt han som betalar för bilden.

8. Kontorsmaterial

Använder man pennor på jobbet? Skriver man på viktiga papper med pennorna? Ja självklart måste man då ha en bild på en penna. Samma gäller för datorer och papper. Använder du datorer och papper på arbetsplatsen? Ha då gärna en bild på en dator, lite pennor och papper. Kasta in en filofax och du har rott hem nästa kund.

Har jag glömt något?

(</ironi>)

 • webbdesign wordpress

  Nice blogg! Läser den då och då, mycket bra information för en som inte är bäst på webbdesign och Google. Har ni hemsida i wordpress?

 • http://urban.grotherus.se/ Urban

  De där bilderna måste jag bara använda.
  Jag har en gammal domän utan innehåll som ligger och skräpar där de skulle passa alldeles perfekt att skapa ett, hm, företag.

 • Pingback: Domänångest | Gester...med ord

 • http://www.webbdo.se/ Webbdo

  Hehe, ja de känner man igen från flera olika webbplatser. Speciellt bilden ”En näve jord och en liten växt” i olika former…

 • http://designbank.se Robin Cox

  Kanon inlägg! Dessa allegorier är ju väldigt starka och ger snabbt rätt budskap till alla som ser dem. Nog at de är Kliché men det är ju en del av deras styrka. Jag skulle även vilja adda det gröna fältet med den klarblå himmlen som skriker frihet!

  Snygga bilder, har du hämtat dem från någon bildbank med gratismaterial som t.ex. sxc.hu?