in Webbutveckling

Tjäna mer pengar med Google AdSense

Jag har länge använt mig av Google Adsense för att placera ut annonser på mina sidor.

Det härliga med AdSense är att annonser väljs automatiskt beroende på vilket innehåll som finns på sidan. I och med det får man mer relevanta annonser som i sin tur leder till fler klick och i slutändan mer pengar.

Jag har dock länge haft problem med att annonserna inte alltid är så relevanta som man hade kunnat önska sig. Har jag t.ex skrivit ett blogginlägg om Bilar så visas fortfarande annonser för webbdesign, webbutveckling och sökmotoroptimering, dvs de ämnen jag vanligtvis skriver om. AdSense baserar helt enkelt valet av annonser på hela bloggens innehåll, allt som ligger på själva sidan, så som menyer, kommentarer och så vidare.

Jag har länge gått och irriterat mig på detta, men aldrig rotat reda på hur man kan få in fler relevanta annonser… tills igår när jag, via webmastern.se, hittade ett inlägg på tkj.se om hur man kan öka sina adsense-intäkter. Ett av tipsen visar hur man med hjälp av några enkla kodsnuttar kan tala om för AdSense vad som är relevant för annonserna. Det är nästan pinsamt hur enkelt det är (och än mer pinsamt att jag inte visste om detta):

För att markera de delar av en sida som är relevanta för AdSense använder man sig av följande kod:

<!-- google_ad_section_start -->
Innehåll som är relevant
<!-- google_ad_section_end -->

Man kan även markera vilka delar som inte är relevanta genom att använda följande kod:

<!-- google_ad_section_start(weight=ignore) -->
Innehåll som INTE är relevant
<!-- google_ad_section_end -->

För er som använder wordpress finns det lite olika sätt för att automatiskt få in detta på er sida. Ni kan antingen ändra ert tema manuellt och ersätta the_content(__('Read more')) med:

<!-- google_ad_section_start -->
the_content(__('Read more'));
<!-- google_ad_section_end -->

Alla kanske inte tycker om att rota bland wordpress-filerna, så jag passade på att lära mig hur man skapar ett eget wordpress-plugin. Så, jag ger er:

Auto Adsense Sections – WordPress plugin

Med Auto Adsense Sections kan man välja ifall man vill markera text i inlägg, poster, kommentarer eller utdrag som viktiga för Google AdSense.

Det här är mitt första plugin till wordpress, så jag kan inte garantera att det alltid fungerar som det ska, men det hade aldrig kunnat blivit av utan boken Smashing WordPress Beyond the Blog, så cred till @tdhse

Och bara som ett lite tips vid sidan om. Google tycker ju om snabba sidor så se till att skaffa ett stabilt webbhotell och få ut så mycket som möjligt från google.