in Wordpress

Få WP Super Cache och WPTouch att lira tillsammans

Under helgen märkte jag att WPTouch som visar en specialanpassad version av min blogg till mobila enheter inte riktigt fungerade som det skulle. Själva WPTouch-temat syntes och fungerade perfekt, men ville man se den riktiga bloggdesignen i mobilen gick det inte. Anledningen varför det inte fungerade var WP Super Cache.

Efter lite snabbt rotande kom jag fram till hur jag skulle lösa problemet:

Lista på mobila enheter: Blackberry, iphone, ipod 1. Gå in i inställningarna för WPTouch och scrolla ner till ”Advanced Options”. Nere, till vänster, i den rutan finns en lista med mobila enheter. Kopiera texten.

2. Gå in i inställningarna för WP Super Cache och sätt på Half On. Half on gör det möjligt för WP Super Cache att se vilken webbläsare en besökare har, och utifrån det välja att inte visa innehåll från Cache.

3. Kryssa i rutan för ”Mobile device support” Kryssruta för mobile device support (kan stå lite olika beroende på vilken version av WP Super Cache som körs).

4. Klicka på Update Status

5. Scrolla ner till ”Rejected User Agents”. I textrutan kan man skriva in vilka webbläsare som inte ska få cacheade versioner av hemsidan. Som standard är det bara botar och spindlar, men nu ska vi lägga till alla mobila enheter.

6. Klistra in det du kopierade i steg 1, ta bort komman och mellanslag och byt rad mellan varje enhet. Eller så klistrar du bara in följande längst ner i textrutan:

android
blackberry9500
blackberry9530
cupcake
dream
incognito
iphone
ipod
mini
webOS
webmate

7. Klicka på Save UA Strings

8. Rensa cachen genom att klicka på Delete Cache

Så, nu kan dina mobila besökare se den mobila versionen samt välja att se den vanliga versionen om de vill.

  • http://www.din-it-kunskap.com/ Manou

    Tack för detta inlägg! Wptouch renderade inte korrekt men tack vare ditt tips fick jag det fungera.

  • http://angaende.wordpress.com/ Josef Mann

    Tack!