in Information

Mina 10 mest besökta blogginlägg

Nu när jag har åter igen har tagit tag i bloggen har jag suttit och grävt lite i google analytics för att få lite koll på hur det har gått för bloggen under mitt tvååriga uppehåll.

Sedan fjärde februari 2007 har jag haft 41 433 unika besökare. Egentligen långt ifrån något imponerande besökarantal, men inte fy skam med tanke på att två av åren har bloggen legat i total dvala.

Det mest intressanta är vilka inlägg som har varit de mest besökta under de här åren. Så, här kommer min lista på mina 10 mest besökta blogginlägg sedan starten. Och ja, jag vet att det är lite orättvist mot de lite nyare inläggen, men det får vi leva med.

#10 – Ett inspirerande Illustrator-tips från Veerle’s blog

Helt oväntad tiondeplacering med 728 unika besök. Här tipsar jag om något så enkelt som en teknik man kan dra nytta av i Illustrator för att få till lite trevliga effekter.

#9 – Vill du hamna högst upp i sökresultaten på google?

I samma veva som jag började intressera mig för sökmotoroptimering så passade jag på att tipsa om hur du kan klättra i sökmotorerna. Eller jag tipsar snarare om externa resurser så som SEO-forum.se och Matt Cutts blogg. 743 unika besökare.

#8 – Share-This – Nu på svenska och med svenska siter!

Under 2007 var jag som mest aktiv på bloggen och drog mitt strå till stacken när det gällde att hjälpa andra bloggare med trevliga plugins. Efter lite önskemål bestämde jag mig för att översätta det populära wordpress-pluginet Share-This till Svenska samt lägga in stöd för Svenska tjänster. Översättningen blev riktigt poppis och jag såg den på en hel del sidor, stora som små. Efter ett tag kom det ut nyare versioner av Share-This och jag följde inte med och översatte. Nästan ett år senare släppte Jimi Wikman på Mortfiles en ny Svensk översättning av Share-This, med Svenka tjänster. Tyvärr verkar även hans projekt ha gått ur tiden, men han skriver att han är på väg med en ny version. Det här inlägget har i alla fall dragit till sig 783 unika besökare.

#7 – Telia Soneras driftstörningar fortsätter, passa på att byta

Under april 2007 var det kaos borta hos telia och deras mailservrar. Användare tappade en mängd mail och kunde inte komma åt sina konton på flera dagar. Med stor frustration från användare av telias mailtjänster drog inlägget till sig 828 unika besök bloggen.

#6 – Kompakta formulär med jQuery och CSS

Nyfrälst i jQuery träsket tipsar jag här om hur man kan skapa kontakta formulär med hjälp av jQuery och CSS. Guiden fungerar troligtvis fortfarande, men vissa länkar är döda. Trots detta har inlägget fått 904 unika besökare.

#5 – Inspirerande visitkort

Med ett relativt nystartat företag var jag inne i visitkorts-karusellen och ville självklart ha det coolaste visitkortet i Sverige. Efter lite googlingar hittade jag några riktigt inspirerande visitkort från creativebits.org. Unika besökare: 952.

#4 – 10 saker du hoppas att kunden aldrig säger

Att försöka få någonting gratis från frilansare är riktigt populärt. Under 2007 råkade jag ut för två personer som blåste mig på pengar för utförda jobb. Att lägga en beställning och att sedan inte betala vid leverans är något som många råkar ut för, speciellt som småföretagare. Med inspiration från ett inlägg på DevLounge delade jag därför med mig av en lista på 10 saker du hoppas att kunden aldrig säger. Det här inlägget fick 954 unika besökare.

#3 – Surfa snabbare med OpenDNS

Jag har alltid haft fruktansvärt mycket otur med mina uppkopplingar. Har det inte varit signalfel så har jag hamnat hos en leverantör med värdelösa DNS-servrar eller något annat tokigt. I det här inlägget tipsar jag om OpenDNS som alternativ till din bredbandsleverantörs DNS-servrar. Ett riktigt populärt inlägg som fått 1 081 unika besökare.

#2 – Semantik på webben – En snabb genomgång

Många undrar vad semantik betyder. I det här inlägget går jag snabbt igenom vad som menas med semantiskt korrekt html. Fortfarande ett av de inläggen som drar mest trafik. Ligger i skrivande stund på 1 319 unika besökare.

#1 – Fler kvalitativa och gratis teckensnitt

Jag har skrivit rätt många inlägg om teckensnitt och i det mest populära inlägget tipsar jag om de fantastiska, och gratis, teckensnitten FontinFontin SansDeliciousTallysFertigo och Diavlo från Exljbris. Roligt med ett såpass populärt inlägg. Det har trots allt dragit till sig 1 828 unika besökare.