in Entreprenörskap

Nu kör vi!

Ja, jag har varit dålig på att hålla mig aktiv här på bloggen, sjukt dålig. Den enda ursäkten jag har att komma med är att mina studier har tagit allt för mycket tid, men det ska det nu bli ändring på! Jag ska strukturera om lite bland mina prioriteringar och börja prioritera bloggandet lite högre framöver. Förhoppningsvis kan jag börja leverera lite vettiga inlägg, precis som för två år sedan.

Så, för att kicka igång bloggandet hade jag tänkt dra en liten summering av allt som hänt på sistone:

Webbdesign

Jag gick färdigt min ettåriga Webbdesign-utbildning på Högskolan i Halmstad. Utbildningen gav mig inte riktigt så mycket som jag hade hoppats på. Det beror nog på att jag redan hade stora kunskaper inom området och egentligen behövde gå mer på djupet. Fick rota lite i ASP.NET och insåg snabbt att det inte var något som föll mig i smaken. Så, efter ett år var det dags för något nytt.

Informatik

Efter webbdesignutbildningen hoppade direkt över till en treårig utbildning inom informatik. Det här är nog den utbildning jag borde ha valt från början då den kompletterar mina tidigare kunskaper, synd bara att det skulle ta mig tre år av CSN-lån för att hitta den. Jag försöker hålla fokus på interaktionsdesign, projektledning och implementering av affärssystem. I skrivande stund har jag 1.5 år kvar och om någon vecka börjar det efterlängtade B-projektet samt Marknadsföring Entreprenörskap A som sedan följs av Affärssystem 2.

Ruby on Rails

Testat lite webbutveckling i Ruby on Rails och blev snabbt frälst. Skapade en riktigt trevlig sida som förhoppningsvis ska lanseras inom en snar framtid. Ruby blir det förhoppningsvis mer av i framtiden. Det är trots allt ett otroligt trevligt ramverk. Hoppas på att kunna skriva mer om det framöver.

Domainz

En av de trevligaste sakerna som hänt är att jag runt oktober -09 blev förfrågad av Fredrik Näs ifall jag var intresserad av att bli utvecklare för Domainz. Jag tackade snabbt ja och blev en av två utecklare i teamet. Domainz är en interaktiv domänportfölj som utnyttjar många API:er och externa källor för att kunna presentera så mycket data som möjligt runt din domän. I skrivande stund har vi stöd för att ta in data från SEDO.com, Google analytics såväl som inlänkar, antal indexerade sidor, alexa och google pagerank.

För tillfället håller vi på att migrera över all kod till CodeIgniter samt att skapa en ny och trevlig design.

Så, det summerar nog det hela rätt så bra. Nu gäller det bara att hålla postandet uppe. Vem vet, kanske lyckas jag ;) Fler inlägg åt folket!