in Design

24 proffs hjälper dig med det kreativa

Jag bara måste tipsa om en site jag snubblade in på i går, nämnligen Kelbytraining. På kelbytraining finns guider, tips och trix om och i alla möjliga kreativa områden och applikationer. Bland annat leder Scott Kelby en kurs i Photoshop CS3 för fotografer, Moose Peterson leder en kurs i Landskapsfoto, Dave Cross leder en kurs i Photoshop CS3 för nybörjare, Terry White berättar om Acrobat 8 för grafiska designers etc. etc.


Kurserna är inte i det gamla vanliga tråkiga textformatet fullt med scrollningar och dyl (som man annars snabbt måste bli van med på andra sidor). I stället är alla kurser i videoformat, riktigt imponerande kvalitét även. Man kan snabbt och enkelt hoppa mellan olika kurser via Kelbytrainings mediaspelare på sidan. Till exempel kan jag, när jag har fått nog av fotografikurser, hoppa tillbaka till roten, välja ett helt annat område, låt säga InDesign, se vilka kurser som finns om just InDesign, för att sedan välja någon och trycka play. Helt underbart måste jag säga.

Att börja följa en kurs kostar ingenting, de tre första avsnitten i varje kurs är nämnligen gratis. Vill man sedan se resten av kurserna kostar det runt 130-140 i månaden eller 1300-1400 om året, och då får obegränsad tillgång till runt 80-90 högkvalitativa kurser.

Efter att ha velat ett bra tag och kollat på de tre första avsnitten i runt 10 kurser bestämde jag mig att det var värt ett försök, och jag ångrar mig inte en sekund. Just nu håller jag på att gå igenom ”Photography”-sektionen, för att sedan hoppa vidare till Lighroom. Vart det bär av efter det får vi se.

Så, hoppa in på Kelbytraining och se efter vad som kan intressera dig i deras Mediaspelare.

Intressant
[tags]Foto, Photoshop, Lightroom, Kelbytraining, Guider, Tutorials[/tags]

 • http://www.mortfiles.se/ Jimi Wikman

  Jag hittade också den oasen av godbitar för ett tag sen, men inte hunnit att kika igenom den riktigt sen dess. Tack för påminnelsen!

 • http://www.mortfiles.se Jimi Wikman

  Jag hittade också den oasen av godbitar för ett tag sen, men inte hunnit att kika igenom den riktigt sen dess. Tack för påminnelsen!

 • johan

  Måste säga att lynda.com har fler kurser för photoshop och andra program . Dessutom så slipper man Scotts sjukt trötta humor. Kostar ungefär lika mycket.

 • johan

  Måste säga att lynda.com har fler kurser för photoshop och andra program . Dessutom så slipper man Scotts sjukt trötta humor. Kostar ungefär lika mycket.