in Design

Skapa dina egna teckensnitt

Snubblade precis över en härlig sida, FontStruct. På FontStruct kan du skapa dina egna teckensnitt via det enkla och smidiga webbaserade programmet FontStructor.


Väl inne i FontStructor kan du välj att använda olika geometriska former, så kallade ”Bricks”, och placera ut dem på ett rutnätt för att bygga dina bokstäver. När du är färdig kan du exportera teckensnittet till en TTF-fil, redo att användas som vilket teckensnitt som helst.

Jag har länge funderat på att testa att göra ett eget teckensnitt, men det lilla jag har forskat i ämnet har fått mig att tro att det är alldeles för krångligt. Kanske blir det lite försiktigt trevande i FontStructor i ställe.

Screencast:

[tags]Teckensnitt, Gratis, Fonter, Fonts, FontStruct[/tags]

Intressant

  • http://crworld.se/ C.R.

    Fin blogg du har! Bra med nyttiga länkar!

  • Johan

    Schysst, har själv just provat det och gjort min egen Futhark. Men kan någon tala om för mig hur jag använder det sedan i Open Office? Har flyttat över .TTF filen till Fonts under OpenOffice´s installationsmapp men jag kan inte hitta fonterna när jag letar i ”Special Characters”, nån som vet vad problemet är?