in Foto

Första filmrullarna framkallade

I ett tidigare inlägg skrev jag om mitt nya kameraköp, en analog Leica CL från runt -74. Jag har hunnit fota ca 8 rullar nu och tre av dem blev framkallade för några dagar sedan. Jag är inte hundraprocentigt nöjd med resultatet, mest pga att jag har fotat under allt för soliga dagar, vilket har resulterat i bilder med mycket höga kontraster. Men helt värdelöst var det väl kanske inte, fick i alla fall några bilder som jag var nöjd med:


Och den som i mina ögon blev bäst:

Nu är det bara att invänta tillfälle att framkalla resten av filmerna. Fick tag i kemikalierna i dag, så nu är det bara ett mätglas, ett mörkt rum och lite tid som saknas. Blir första gången jag framkallar film själv och jag längtar efter att få se resultatet. Vet att det finns bra bilder på några av rullarna.

Så, jag antar att jag med den här posten börjar införa mer och mer foto till bloggen. Härligt måste jag säga. Kanske förlorar jag några läsare, kanske får jag några nya. Hur som helst så blir det nog bra.