in Webbutveckling

12 Webbläsare till OS X

Webbläsarikoner

Webb- och tillgänglighetsgurun Roger Johansson har på sin blogg 456 Berea Street publicerat en lista över de 12 största webbläsarna till Mac OS X, och han bjuder t.om på kort information och en kommentar om var och en av dem. Intressant läsning. Webbläsare han listar är:

 • Camino
 • Firefox
 • Flock
 • iCab
 • Lynx
 • Netscape
 • Omniweb
 • Opera
 • Safari
 • Seamonkey
 • Shiira
 • Webkit

Sågot som gör mig glad är att han inte har något direkt ont att säga om min personliga favorit, Opera. Han nämner att gränssnittet är ”annorlunda” och att det är anledningen till varför han inte använder det mer. Jag kan förstå vad han menar, som standard så har opera allt för många paneler och dyl, men ser man bara till att gå in och ta bort detta så anser jag att det blir helskönt.

Själv så använder jag mig av… 4 av de ovanstående när jag utvecklar hemsidor, nämnligen Firefox, Lynx, Opera och Safari. Firefox anser jag vara bäst vid utveckling tack vare det underbara pluginet Firebug.

Är jag på gott humör och vill skjuta mig själv i foten så kollar jag även hemsidan i Internet Explorer (för att sedan i ilska och vrede förbanna det h**vetespåfund som IE är).

[tags]Webbläsare, Opera, OS X, Firefox, Safari[/tags]

 • Rickard

  Firebug låter intressant. Det ska jag spana in. Tack!

 • Rickard

  Firebug låter intressant. Det ska jag spana in. Tack!

 • http://www.gate303.net/ Kristoffer Forsgren

  Jag vet inte hur många svordomar som Internet Explorer har bidragit till… Men det rör sig om enorma mängder frustration.

  Tänk om alla webbutvecklare helt plötsligt vägrade skriva särskild kod bara för att IE ska visa sidor som det är tänkt, undrar vilken effekt det skulle få?

 • http://www.gate303.net Kristoffer Forsgren

  Jag vet inte hur många svordomar som Internet Explorer har bidragit till… Men det rör sig om enorma mängder frustration.

  Tänk om alla webbutvecklare helt plötsligt vägrade skriva särskild kod bara för att IE ska visa sidor som det är tänkt, undrar vilken effekt det skulle få?

 • emil

  först och främst, Firebug är oumbarligt, jag fattar inte hur jag skrev javascript innan dess.
  för det andra, hur lyckades du kompilera Lynx? Jag klarade inte det, och jag har hört många andra som inte lyckas under OS X, jag har hört något om att GCC4.0 inte är kompatibelt med koden (?)

 • emil

  först och främst, Firebug är oumbarligt, jag fattar inte hur jag skrev javascript innan dess.
  för det andra, hur lyckades du kompilera Lynx? Jag klarade inte det, och jag har hört många andra som inte lyckas under OS X, jag har hört något om att GCC4.0 inte är kompatibelt med koden (?)

 • http://www.flyg1.se/ Niklas

  Har precis beställt min första Mac, surfar runt just för att hitta de program jag behöver! Tack för listan! Firefox och Safari bör väl täcka de flesta behov??? IE vill jag helst inte komma i närheten av…

 • http://www.flyg1.se Niklas

  Har precis beställt min första Mac, surfar runt just för att hitta de program jag behöver! Tack för listan! Firefox och Safari bör väl täcka de flesta behov??? IE vill jag helst inte komma i närheten av…