in Information

Förlorade kommentarer

För någon vecka sedan fick jag ett mail från Olle Johansson på gardener.se där han berättade att han hade problem med att kommentera artiklar här på bloggen. Olle berättade att han vid postning av kommentarer fick upp en trasig captcha-bild där endast alt-texten ”captcha-img” var synlig.

Jag satt mig genast och började felsöka, tyvärr utan några resultat. Jag kunde inte frammana felet själv, så det slutade med att jag pga tidsbrist och frustration lade ner felsökningen och hoppades på att inga fler hade drabbats, kanske var det bara ett tillfälligt fel(?)…

Nu, några dagar efteråt har jag fått fler rapporter på fel i kommentarsystemet, så jag satte mig åter igen för att felsöka. Av någon anledning hade jag vid förra felsökningen totalt missat att gå igenom de dussintal plugins jag har installerade, och se där Spam Karma 2 hade en funktion vid namn ”Captcha Check”, jag insåg att detta måste vara boven i dramat och jag har nu inaktiverat den funktionen i hopp om att allt ska fungera bättre.

Har du haft problem med att kommentera här på bloggen? Försök gärna kommentera igen, antingen i det här inlägget eller i något annat du finner intressant. Fungerar det inte så skicka gärna ett meddelande via ”Kontakta Mig” så ska jag sätta mig ner och fortsätta felsökningen.

Tack på förhand

 • http://gardener.theyard.org/ Olle Johansson

  Spam-Captcha tror fortfarande att jag är spam, skriver jag verkligen så dåligt? =]

  Verkar onekligen som det är detta plugin som strular. Nu fick jag inte upp captcha-checken, men däremot ett meddelande om att det räknades som spam:

  ”Sorry, but your comment has been flagged by the spam filter running on this blog: this might be an error, in which case all apologies. Your comment will be presented to the blog admin who will be able to restore it immediately.
  You may want to contact the blog admin via e-mail to notify him.”

  Dessutom var formuläret kvar och kunde postas igen, fast då stoppades det av dubbelpostningschecken. Inget större problem, bara lite förvirrande.

 • http://gardener.theyard.org Olle Johansson

  Spam-Captcha tror fortfarande att jag är spam, skriver jag verkligen så dåligt? =]

  Verkar onekligen som det är detta plugin som strular. Nu fick jag inte upp captcha-checken, men däremot ett meddelande om att det räknades som spam:

  ”Sorry, but your comment has been flagged by the spam filter running on this blog: this might be an error, in which case all apologies. Your comment will be presented to the blog admin who will be able to restore it immediately.
  You may want to contact the blog admin via e-mail to notify him.”

  Dessutom var formuläret kvar och kunde postas igen, fast då stoppades det av dubbelpostningschecken. Inget större problem, bara lite förvirrande.

 • http://blog.proliit.se/ Amnell

  Ok, härligt att du slapp Captcha’n i alla fall. Man kan undra vad det är som gör att Spam Karma tror att du är en fullfjädrad spammare, om det inte var Akismet den här gången, förvirrande detta, dags för mer felsökning.

 • http://blog.proliit.se Amnell

  Ok, härligt att du slapp Captcha’n i alla fall. Man kan undra vad det är som gör att Spam Karma tror att du är en fullfjädrad spammare, om det inte var Akismet den här gången, förvirrande detta, dags för mer felsökning.