in Webbutveckling

Loopia trimmar sina paket

Fick ett trevligt nyhetsbrev från Loopia igår. Och det ser ut som att Loopia har tagit åt sig av kritiken på deras webbhotellspaket (bland annat har uppsägningstiden och lagringsutrymmet kritiserats).

Loopia går nu från 100 megabyte utrymme för privatpersoner och 200 megabyte för företag till 1 gigabyte för privatpersoner och 2gig för företag. Även den månatliga trafikmängden har ökats, från 5 till 10 gigabyte för privatpersoner och från 10 till 20 för företag. Allt detta tillsammans med Loopias långa historia gör loopia till ett stabilt webbhotell att lita på.

Även uppsägningstiden har förbättrats, och det är ingen liten flrbättring. Från 3 månaders uppsägningstid till direkt uppsägning.

Detta är störtsköna nyheter för mig, jag kommer nu kunna lägga över lite fler projekt till Loopias webbhotell och slippa lita på att min privata utvecklingsserver ute på balkongen.

Andra nyheter från loopia är bland annat:

  • Utökad domänportfölj (nu även toppdomänen .AT (Österrike), .BE (Belgien), .PL (Polen)
  • Möjlighet att tjäna Loopia-dollar via referals från parkerade domäner (25% på registreringshänvisningar från ”Parkerad hos Loopia”-sidor)
  • Utökade funktioner på Windows- och Linuxservrarna (Maila Loopia med önskemål)

Det enda jag saknar nu är billigare/gratis MySQL-databaser, kanske nästa nyhetsbrev…