in Nyheter

Ny version av Google Analytics rullas ut

I går presenterade google en ny version av analysverktyget Google Analytics. I version 2 finns bland annat mumsigheter som ett helt nytt, snyggare och smidigare gränssnitt, möjlighet till egendefinerade vyer och möjlighet att skicka schemalagda rapporter (som PDF, CSV, XML eller TSV) via email.

Google Analytics v2

Det ser helt klart trevligt ut, framför allt smidigt, hoppas man får sitt konto uppgraderat snart. Google kommer nämnligen uppdatera befintliga användares konton allt eftersom. Så har man tur så har man redan v2, annars kan det ta några veckor (runt två vad jag har hört).

Läs mer på Analytics-utvecklaren Avinash Kaushik’s blogg (där det även finns en ansenlig mängd skärmdumpar).
Det finns även en trevlig introduktionsvideo till den nya versionen.

Och är det så att du inte har ett konto än så skaffa ett!

[tags]Google Analytics[/tags]