in Design

Fler kvalitativa och gratis Teckensnitt

För någon vecka sedan postade jag inlägget ”Gratis är gott, här är några teckensnitt” som fick mycket god feedback från några läsare. Så här kommer lite fler teckensnitt.

Det är Jos Buivenga som på Exljbris delar med sig av sina underbara skapelser Fontin, Fontin Sans, Delicious, Tallys, Fertigo och den nya Diavlo.

Exempel på teckensnitten Fontin, Fontin Sans, Delicious, Tallys, Fertigo och den nya Diavlo.

Jag tycker att alla är riktigt mumsiga och tvivlar inte en sekund på att de kommer att komma till användning i något jobb framöver.

Som en liten notis och en uppmaning vill jag bara säga att jag nu har rensat mina bokmärken till tvivelaktiva siter som distribuerar gratis teckensnitt. Detta pga att det kryllar av kopior på många siter, kopior på teckensnitt som egentligen kostar, och som företagare vill man ogärna komma i kläm… Hädanefter köper jag licenser eller väljer lagliga gratisalternativ.

Gratis är gott, men man vill samtidigt ha gott samvete.

[tags]Teckensnitt, Fonter, Gratis[/tags]

  • http://gardener.theyard.org/ Olle Johansson

    Tack för några treviga tips på typsnitt. Det var länge sedan jag gjorde något riktigt layoutarbete, men det börjar nog bli dags igen snart. Så det passar utmärkt att ha några fler val. Det är alltid svårt att hitta bra gratis typsnitt bland allt skräp som finns. Användar jag nån kan jag ju alltid donera en liten summa också, det kan de vara värda.

  • http://gardener.theyard.org Olle Johansson

    Tack för några treviga tips på typsnitt. Det var länge sedan jag gjorde något riktigt layoutarbete, men det börjar nog bli dags igen snart. Så det passar utmärkt att ha några fler val. Det är alltid svårt att hitta bra gratis typsnitt bland allt skräp som finns. Användar jag nån kan jag ju alltid donera en liten summa också, det kan de vara värda.

  • Pingback: Mina 10 mest besökta blogginlägg | Mathias Amnell