in Webbutveckling

Coda – Webbutvecklingsverktyg som heter duga

Coda LogoI måndags släppte Panic (skaparna bakom den fantastiska ftp-klienten Transmit) ett nytt program – Coda. Coda är en salig blandning av texteditor, ftp-klient, css-editor, terminalprogram och referensmanual, allt i en enda applikation.

Coda kan automatiskt importera bokmärken från Transmit för att sedan göra det möjligt att koppla upp sig och editera filerna på plats, helt underbart. Detta är något som säkert funnits i någon annan applikation innan, men det är något jag aldrig använt mig av då jag inte behövt det.
Har sedan flytten till OS X sökt en texteditor som kan göra allt jag kunde i Notepad++, och här är den, helt toppen.
Det enda jag saknar är en tabbningsfunktion som gör det möjligt att markera flera rader och trycka på tab för att tabba alla raderna ett steg, eller shift-tab för att tabba tillbaka raderna.

Hursomhelst så tror jag att jag fastnar för Coda, får se hur jag känner efter utvärderingstiden på 14 dagar… efter det kommer det tyvärr kosta mig $79…

Coda Screenshot 1 Coda Screenshot 2 Coda Screenshot 3

[tags]Coda, Transmit, Webbutveckling[/tags]