in Webbutveckling

Snabba på din webbutveckling med TextExpander

Som nyfrälst Mac-användare hittar jag ständigt nya trevliga applikationer till OSX. En av dessa är TextExpander, ett program som kan effektivisera så gott som all repetetiv eller krånglig textinmatning genom en smidig autokompletterings-funkion, något som kan spara mycket tid.

TextExpander

TextExpander använder sig av så kallade ”Snippets” som vid speciella textinmatningar klistrar in valfri text vart som helst inne i systemet. Det går snabbt och det är enkelt att skapa egna snippets som gör precis det man vill.
Jag har till exempel alla mina mailadresser fördefinerade som snippets för snabb och enkel inmatning (så fort jag skriver ”myemail” så skriver TextExpander ut t.ex minkrångliga_emai21@example.com). Eller så fort jag skriver bloggg så skrivs http://blog.proliit.se ut.

Inom webbutveckling och annan programmering kan TextExpander spara otroligt mycket tid. Man kan t.ex lätt skapa en snippet som skriver ut ett helt html-dokument, en som skriver ut en if-sats, switch etc etc.
Det finns även färdiga bibliotek med snippets att ladda ner: Ett för vanliga felstavningar (tyvärr bara engelska), ett för html-inmatningar och ett innehållandes både html- och felstsvnings-snippets.

Tyvärr är TextExpander inte gratis, efter en testperiod på 30 dagar så kostar det $29.95 för en licens.

[tags]OS X, TextExpander, webbutveckling, programmering[/tags]

 • http://www.melinweb.com/ Melin

  Grymt smidigt! Jag använder dock windows så jag kikade runt lite och hittade FastFox som gör samma sak (inte gratis det heller, men billigare – $19.40)

  http://www.nch.com.au/fastfox/index.html

 • http://www.melinweb.com Melin

  Grymt smidigt! Jag använder dock windows så jag kikade runt lite och hittade FastFox som gör samma sak (inte gratis det heller, men billigare – $19.40)

  http://www.nch.com.au/fastfox/index.html

 • Pingback: melinweb » Blog Archive » FastFox

 • Fredrik Näs

  Tjena Amnell, hur är vädret söderöver? Jag och Eaty kommer ju ner i början av sommaren, kommer att bli trevligt som satan!

  Angående ditt inlägg, det där är alltid intressant.. det vore ju omänskligt skönt att ha färdiga snippets för mysql, loopar mailfunktioner etc, som jag kör nu så har jag gjort iordning en code.php där jag sparar all ”bra” kod, som jag öppnar i Notepad (för färgkodningen) så har jag ändå allt sparat där, men visst tusan låter det lockande med kortkommandon för allt!

  MVH Fredrik Näs

 • Fredrik Näs

  Tjena Amnell, hur är vädret söderöver? Jag och Eaty kommer ju ner i början av sommaren, kommer att bli trevligt som satan!

  Angående ditt inlägg, det där är alltid intressant.. det vore ju omänskligt skönt att ha färdiga snippets för mysql, loopar mailfunktioner etc, som jag kör nu så har jag gjort iordning en code.php där jag sparar all ”bra” kod, som jag öppnar i Notepad (för färgkodningen) så har jag ändå allt sparat där, men visst tusan låter det lockande med kortkommandon för allt!

  MVH Fredrik Näs