in Nyheter

Telia Soneras driftstörningar fortsätter, passa på att byta

De senaste dagarna har det varit rätt så mycket strul med Telia Soneras epost-servrar och många användare är missnöjda, med all rätt. Samtidigt tycker jag att användarna får skylla sig själva till en viss mån. Läste ett inlägg på Magnus Runesson’s blogg ”Den medvetne skiljer på bredband och e-post leverantör” och jag håller med honom till hundra procent. Jag har aldrig någonsin använt mig av mina internetleverantörers epost-tjänster, just pga att jag inte litar på dem och pga att det är stor risk att man byter leverantör någon gång i framtiden.

Själv använder jag mig primärt av Gmail samt mina egna domän. Fördelarna med Gmail (jämfört med andra gratisalternativ) är många, tillräckligt många för att jag inte orkar gå igenom alla. Den största fördelen är stöd för pop3, dvs möjligheten att ta emot och skicka mail via en mailklient så som Outlook, Mail och Thunderbird. För mina domän använder jag loopia som leverantör och har inte haft några som helst problem.

Så summa summarum citerar jag Magnus: ”Den medvetne skiljer på bredband och e-post leverantör”

Artiklar på DN: Stopp för Telias e-posttrafik, Drabbade Teliakunder får ingen ersättning, Telia Soneras e-post fungerar igen
Artiklar på SvD: Stora problem med Telias e-post, Störningarna i Telias mejltrafik fortsätter
[tags]Telia, Epost, Gmail, Störningar, e-post, Loopia[/tags]

 • http://www.melinweb.com/ Melin

  Håller med helt och fullt här

  Jag har – aldrig – nyttjat en e-post som kommer från en ISP (Internet Service Provider)

  Anledningen är just den att man vet inte om man byter. Jag har primärt 2 epostkonton, en på loopia och en på one.com (dvs oberoende av varandra)

 • http://www.melinweb.com Melin

  Håller med helt och fullt här

  Jag har – aldrig – nyttjat en e-post som kommer från en ISP (Internet Service Provider)

  Anledningen är just den att man vet inte om man byter. Jag har primärt 2 epostkonton, en på loopia och en på one.com (dvs oberoende av varandra)

 • http://Fredriknas.se/ Fredrik Näs

  Ja, jag precis som du kör ju Gmail sedan länge, man kan inte annat än vara nöjd med deras produkt, det jag ville påpeka är ju deras generösa utrymme (tror det är strax över 2.5gb dom bjuder på nu) tanken med Gmail är ju främst att man inte ska slänga sina mail, utan istället sortera dem.

  Sen en liten notis, Bredbandsbolaget är inte bättre när det kommer till driftstörningar, Vet inte hur många gånger jag har blivit av med min uppkoppling vid mer eller mindre opassande tillfällen, tex när man spelar poker eller dyl.
  Till saken hör att jag har hela deras utbud av produkter, dvs Ip-tele, Bredband 24/1 och Bredbands-Tv Visat Guld.. så när linan dyker är det ju inte bara internetvågen man tappar :/..

 • http://Fredriknas.se Fredrik Näs

  Ja, jag precis som du kör ju Gmail sedan länge, man kan inte annat än vara nöjd med deras produkt, det jag ville påpeka är ju deras generösa utrymme (tror det är strax över 2.5gb dom bjuder på nu) tanken med Gmail är ju främst att man inte ska slänga sina mail, utan istället sortera dem.

  Sen en liten notis, Bredbandsbolaget är inte bättre när det kommer till driftstörningar, Vet inte hur många gånger jag har blivit av med min uppkoppling vid mer eller mindre opassande tillfällen, tex när man spelar poker eller dyl.
  Till saken hör att jag har hela deras utbud av produkter, dvs Ip-tele, Bredband 24/1 och Bredbands-Tv Visat Guld.. så när linan dyker är det ju inte bara internetvågen man tappar :/..

 • Olle

  Telia Soneras driftstörningar fortsätter, passa på att byta..

  Idiotin fortsätter, finns ingen säkrare operatör.

 • http://BlahBlah Olle

  Telia Soneras driftstörningar fortsätter, passa på att byta..

  Idiotin fortsätter, finns ingen säkrare operatör.

 • Pingback: Mina 10 mest besökta blogginlägg | Mathias Amnell