in Design

Stapeldiagram med CSS

Stapeldiagram mha CSSMarcus Andersson på bloggen Mediascreen publicerade i dagarna en artikel om hur man kan skapa snygga stapeldiagram med hjälp av css.

Marcus använder sig av så kallade definition lists för att strukturera upp datan och använder sedan CSS för att visa den i form av stapeldiagram. Tack vare att han använder sig av definition lists i stället för t.ex div’s så håller han det så semantiskt korrekt som möjligt, detta skapar automatiskt en vettig fallback för användare med bland annat synfel.

Jag har själv funderat ganska mycket på olika lösningar för just detta, har nämnligen ett uppdrag på g där bland annat statistik ska kunna visas snyggt och enkelt. Flash vill jag helst inte röra och någon form av bildgenerering, te.x graPHPite och jpGraph, kan ofta kännas allt för klumpigt och onödigt otympligt. Marcus lösning passar perfekt.

[tags]CSS, Semantik, Webbdesign[/tags]