in Sökmotoroptimering

Vill du hamna högst upp i sökresultaten på google?

Ja vem vill inte det? Det är dock inte helt enkelt att komma högt upp i sökresultaten, det kan krävas mycket research om sidan, vilka länkar till den, vilka sidor länkar sidan till, är upplägget på sidan lättförståeligt nog för google osv osv. Så hur gör man? Jo, börja läsa lite om SEO (sökmotoroptimering).


Jag har nyligen börjat läsa på om SEO (search engine optimization) och har hittat en del riktigt bra sidor om ämnet.
Den första är ett svenskt forum upprättat av SEO-konsulten
Jim Westergren. På SEO-forum.se finns många duktiga personer som diskuterar just SEO-frågor, fullt med tips och länkar till bra källor.
Den andra sidan är Optimeringsskolan på seo.se, en sida full med information om hur man klättrar i sökmotorerna.
Sist men inte minst har vi Matt Cutts Blogg, Matt är mjukvaruutvecklare på Google och bloggar om just google samt sökmotoroptimering.

Det är rätt mycket att tänka på, framför allt för en webbdesigner. Många webbdesigners gör helt enkelt fel, det kan vara allt från att de bygger en sida i tabeller, något som google lätt kan tolka fel, kanske de glömmer att lägga alt-taggar på viktiga bilder, kanske de använder sig av frames eller iframes. Allt detta påverkar rejält chanserna att komma högt upp på sökresultaten negativt. Efter att ha läst några artiklar så kommer iaf jag att tänka mycket mer på SEO vid utvecklande av nya hemsidor.

Så surfa in på både Matt Cutts Blogg samt det eminenta forumet SEO-forum.se.

Lycka till.

[tags]Google, SEO, Sökmotoroptimering[/tags]

 • Pingback: Mina 10 mest besökta blogginlägg | Mathias Amnell

 • http://hotellfangelset.se/ Mart

  Intressant!

 • http://www.globalaxess.com Peter Johansson

  Med tålamod och optimering för sökmotorer kan man nå långt. Vill man etablera sig på lång sikt bör man försöka bygga upp en genuin PageRank utan genvägar. Jag tror även att INNEHÅLL är en nyckel för framgång. Gör man en intressant hemsida så får man många besökare. Kommersiella hemsidor bör även fokusera på gratis innehåll som erbjuder mervärde. Då kommer länkarna och popularitet som ett brev på posten.

  • http://blog.proliit.se/ Amnell

   Jag håller med dig till stor del. Att i början optimera på olika sätt för att få ett relativt bra PageRank-värde anser jag som helt ok förutsatt att det inte är några ”fula” metoder. Man måste börja någonstans och att från början sikta mot bra PR med diverse inlänkningar och on-page SEO kan jag delvis se som ”genuin PageRank”.

   Håller med dig till fullo att innehållet är en mycket viktig framgångsfaktor för bibehållen eller ökad PR. Det är trots allt innehållet du förmedlar, inte pagerank. Med bra, färskt och uppdaterat innehåll kommer fler besökare, mer inlänkningar och högre pagerank.

   Sedan vill jag väl även påpeka att pagerank inte är hela världen. Mycket hellre en sida med PR0 och besökare än en med pr 3 och noll besökare :)

 • Allhjalpen i Umeå AB

  Jag ligger 1-3:a på google utan kunskap?

  Gäller

  flyttstäd umeå
  städ umeå
  fönsterputs umeå

  Antingen har man tur eller så är man duktig:-)

  http://www.allhjalpen.se