in Webbdesign

Ingen koll på hur din sida ser ut i Safari (Mac osx)?

För någon dag sedan fick jag reda på att tre sidor som jag sålt inte funkade för fem öre på en kunds Mac-dator. Pga att jag sitter och utvecklar i Windows så hade jag inte alls tänkt på hur sidorna skulle se ut i t ex Safari (Standardwebbläsare i osx) och hur skulle jag debugga detta utan att ha tillgång till en mac? Jag hade inte ens någon koll på hur sidan såg ut i Safari. Grubblade lite med min arbetskamrat och tydligen så hade han hittat en tjänst på nätet som kunde visa en skärmdump på hur valfri sida såg ut i Safari. Helt underbart! På några få sekunder fick jag upp en bild på hur sidan såg ut i Safari och efter några minuters felsökande så hittade jag en rad i en css-fil som inte gjorde någon nytta i någon av webbläsarna jag använder, men som tydligen förstörde sidan totalt i Safari.

Så ett stort tack till browsrcamp för deras gratistjänst.

För övrigt så kan man på browsrcamp även ”hyra” ett osx-system och styra det via en vnc-klient för att kunna livetesta sina sidor. Och då är det inte bara Safari man kan testa, utan även 10 andra, därbiland Mozilla, Opera, Flock och Netscape. Detta kostar dock från 2$ om dagen till 160$ om året.

[tags]OS X, Browsrcamp[/tags]